Volledig scherm
Ook de Hans Dulfer Band is op het Delft Jazz Festival. © ANP Kippa

Alle stijlen aanwezig op Delft Jazz Festival: ‘Het wordt zeker genieten’

Waanzinnig. Emotioneel. Een monument. Bram Stoeken beleefde de opening van het Delft Jazz Festival 2019 gisteravond bijna in een roes. Als groot fan van jazzlegende Miles Davis bekeek Stoeken de openingsfilm Birth of the Cool in Filmhuis Lumen met de ogen van een kleine jongen in een muzikale snoepwinkel. 

,,Dit was voor mij de ultieme opening van Delft Jazz. Ik ben sinds mijn achttiende al gebiologeerd door Miles Davis en zijn muziek. En ik was niet de enige die door de documentaire was gegrepen."

Plezierige herrie

De Davis-docu wordt vanavond opgevolgd door optredens op onder meer de Markt, het Doelenplein, de Beestenmarkt en het Brouwplein naast de Oude Kerk. Met namen als Destructive Penguins, het Nitin Parree Trio en de Hans Dulfer Band hebben Bram Stoeken en zijn bevlogen jazzcollega's vanavond voor de nodige plezierige herrie gezorgd. ,,We proberen elk jaar een mix van stijlen op Delft Jazz te krijgen", zegt Stoeken. ,,Dat is ook dit jaar goed gelukt. Ons motto is dat elke muziekstijl wel ergens aan een andere linkt. En dat maakt het voor ons zo leuk en uitdagend programmeren."

Ook zaterdag en zondag swingt Delft er dankzij het jazzfestival vrolijk op los. Lindy Hop, DJ Jeroen, The Pact, Mazzeltov, Wild Organ & Drums en Mindset zijn enkele van de vele namen die op de bekende pleinen (plus de Watertoren) spelen. Bram Stoeken kan niet wachten om ze allemaal te gaan zien. ,,Dat is altijd een hele uitdaging. Maar we gaan het zeker proberen. Het belooft mooi weer te worden, dus het wordt zeker genieten."

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft