Volledig scherm
De vrachtwagenchauffeur die op 13 januari 2018 op de A16 bij het knooppunt Ridderkerk op een file inreed, was aan het Whatsappen © Thymen Stolk

Appende vrachtwagenchauffeur kostte Pijnackerse man (59) het leven

Een vrachtwagenchauffeur die niet op de weg, maar op zijn telefoon keek. Dat was volgens de officier van justitie de oorzaak van een ongeluk dat op 13 januari 2018 op de A16 het leven kostte aan een 59-jarige man uit Pijnacker. 

De vrachtwagenchauffeur, die gisteren voor de Rotterdamse rechtbank stond, reed bij het knooppunt Ridderkerk op de file in terwijl hij aan het whatsappen was. De 34-jarige vrachtwagenchauffeur Boudewijn B. uit Ter Aar reed volgens justitie 83 kilometer per uur op cruise control. Hem wordt onoplettend en onvoorzichtig rijgedrag verweten. 

De man overleed ter plekke. In een andere auto raakten een vader en een moeder zwaargewond. De baby die op de achterbank zat, bleef nagenoeg ongedeerd. Ook in een derde auto raakte een man zwaargewond.

Quote

Zolang de rechtszaak loopt, kan de familie het nog niet aan om met de vrachtwa­gen­chauf­feur te praten

Zwager van het slachtoffer

Het slachtoffer, die een vrouw en twee volwassen kinderen moest achterlaten, had kort voor het ongeluk winterbanden onder zijn nieuwe auto had laten zetten. Hij was op weg naar huis, toen de vrachtwagen van achteren op hem inreed.

Vandaag precies twee jaar geleden was de uitvaart, vertelt zijn zwager die liever niet met zijn naam in de krant wil. ,,Dat het zolang duurt voordat de rechter uitspraak in de zaak doet, belemmert de verwerking’’, zegt hij. ,,Met name voor de weduwe, mijn zus, is dat moeilijk.’’

De vrachtwagenchauffeur probeerde enkele weken na het ongeluk de nabestaanden te spreken te krijgen. ,,Zolang de rechtszaak loopt, kan de familie dat nog niet,’’ laat de zwager weten. Omdat het inhoudelijk onderzoek nog niet is afgerond, is de inhoudelijke behandeling van de zaak uitgesteld tot het voorjaar. 

In samenwerking met indebuurt Delft