gevel aan de Buitenwatersloot
Volledig scherm
PREMIUM
gevel aan de Buitenwatersloot © Van Daal Makelaardij

Arno verkoopt grachtenpand met giga achtertuin: ‘Je verwacht niet dat dit achter deze gevel schuilt’

Binnen&BuitenArno van de Weerd verkoopt zijn grachtenpand aan de Buitenwatersloot in Delft. Het riante familiehuis past niet meer bij de komende levensfase. Wij gingen bij hem langs voor de rubriek Binnen&Buiten. 

 1. Strijd tegen krakers in jaren tachtig: ‘Geen traangas in Den Haag’
  PREMIUM
  Plaats delict

  Strijd tegen krakers in jaren tachtig: ‘Geen traangas in Den Haag’

  Voor de zoveelste keer komt de mobiele eenheid van de politie op 12 februari 1982 in actie tegen krakers. De ontruiming van een pand aan de Stadhouderslaan, een dependance van de Indonesische ambassade, is landelijk nieuws. Eerst meldt zich een deurwaarder met maar twee politieagenten bij het vroegere kantoor. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een bloederig verleden.
 2. Max Tjaden over de vervlogen Haagse hoogtijdagen in het zaalvoetbal: ‘Grünholz is de beste aller tijden’
  PREMIUM
  EK in eigen land

  Max Tjaden over de vervlogen Haagse hoogtijda­gen in het zaalvoet­bal: ‘Grünholz is de beste aller tijden’

  Het Nederlands zaalvoetbalteam bestond in het verleden vaak uit veel spelers uit de Haagse regio. Tegenwoordig zijn het voornamelijk spelers uit Noord-Holland en Rotterdam die de dienst uitmaken. Al is daar altijd nog bondscoach Max Tjaden die de hofstad vertegenwoordigd. Aan de vooravond van het EK zaalvoetbal in Nederland legt Tjaden uit hoe het komt dat Den Haag als heuse ‘futsalstad’ voorbij is gestreefd.

In samenwerking met indebuurt Delft