Volledig scherm
De brandweer doet z'n best, maar de auto valt niet meer te redden. © Marvin Hake

Autobrand mogelijk werk van pyromaan

Weer is gisternacht in Delft een auto in brand gestoken. Omdat het de nacht daarvoor ook al raak was, zou er zomaar een pyromaan actief kunnen zijn.

De politie gaat uit van brandstichting. Het zou een pyromaan kunnen zijn, maar het is ook mogelijk dat beide uitgebrande auto's zijn gebruikt door andere criminelen. Opvallend is dat op beide voertuigen de nummerplaten ontbraken.

De eerste auto brandde in de nacht van dinsdag op woensdag uit op de Laan van Lekkerkerk. En gisternacht rukte de brandweer uit naar de Van Kinschotstraat in de Hof van Delft. De twee locaties zijn hemelsbreed nog geen geen kilometer van elkaar verwijderd.

Alarm

Toen de brandweer in de Van Kinschotstraat arriveerde, was er geen redden meer aan. Omdat de wagen in het holst van de nacht in brand vloog, is mogelijk pas na enige tijd alarm geslagen. Delft en omgeving worden al geruime tijd geteisterd door autobranden.

In januari gingen in korte tijd ook al twee auto's in vlammen op en in buurgemeente PijnackerNootdorp brandden eerder deze maand vier auto's uit aan de Neogotiekhof. De politie is er nog niet in geslaagd de verantwoordelijken aan te houden.

 1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
  PREMIUM
  Vak apart

  Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

  Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.
 2. Bijtende energiedrankjesdief krijgt cel- en werkstraf opgelegd: ‘Ik ging door het lint’
  PREMIUM

  Bijtende energie­drank­jes­dief krijgt cel- en werkstraf opgelegd: ‘Ik ging door het lint’

  Nadat hij werd gesnapt, ging dief Delano O. door het lint. De Delftenaar beet en sloeg de winkelmedewerkers van Jumbo Tanthof, die hem hadden betrapt op het stelen van energiedrankjes. De rechter veroordeelde hem tot een half jaar celstraf, waarvan tweeënhalve maand voorwaardelijk. Daarnaast kreeg de 21-jarige Delftenaar tachtig uur werkstraf en verplichte behandelingen opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Delft