Volledig scherm
PREMIUM
© Frank Jansen

Patatje met van sterrenniveau

FrietZeg maar dag tegen tl-lichten en klodders mayo. Hippe, chique frietzaken veroveren de stad.

Eerst was er de biohamburger, toen de duurzame hotdog en nu zijn daar de biologische frieten, geserveerd in stijlvolle kartonnen puntzak in plaats van het plastic bakje dat we kennen van de snackbar om de hoek. Inclusief huisgemaakte truffelmayonaise en satésaus naar sterrenkokrecept.

In de Haagse Prinsestraat openen vandaag de deuren van het Friet District: een chique frietzaak - snackbar is hier een vies woord -  waar de patat gemaakt wordt van biologisch geteelde aardappelen en de sauzen het resultaat zijn van maandenlang proeven en testen. Het interieur is uitnodigend. Licht valt vrolijk door de grote ramen in de serre, meubels zijn hip en industrieel, lijstjes hangen aan de muren en hier en daar staat een gezellig plantje. Geen spoor van tl-lampen of plastic stoelen.

Friet District wordt gerund door horecamannen Enzio van Vloten en Dennis Sterk, grote investeerder echter is Niven Kunz. Dié kennen we als eigenaar en chef-kok van het met een Michelinster bekroonde restaurant Niven in Rijswijk. Van Vloten en Sterk werkten beiden in de bediening van dat restaurant.

In samenwerking met indebuurt Delft