De ballonhal van de Nootdorpse Tennisclub is vanmorgen ingestort
Volledig scherm
De ballonhal van de Nootdorpse Tennisclub is vanmorgen ingestort © Nootdorpse Tennisclub

Ballonhal van Nootdorpse tennisclub ingestort

Slecht nieuws voor tennisleden van de Nootdorpse Tennisclub. De ballonhal aan de Laan van Floris de Vijfde in Nootdorp is namelijk volledig ingestort. 

,,Er is vrijdagmorgen een stroomstoring geweest”, vertelt een werknemer van de Nootdorpse Tennisclub. ,,Het aggregaat is niet aangeslagen. De schade is heel erg groot. De ballonhal is ingezakt en volledig kapot gescheurd.” Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Op het moment van instorten was de ballonhal leeg.  ,,De ballonhal wordt of gerepareerd of er komt een compleet nieuwe hal, maar dat is aan het bestuur om te beslissen. Evenals het kostenplaatje”, zegt de werknemer. ,,De hal is al oud. Hij staat er inmiddels al vijftien jaar.” Er zijn twee banen minder beschikbaar, totdat de ballonhal is opgeruimd.  Huurders van de ballonhal, jeugd die wintercompetitie speelt en mensen die les hebben in de ballonhal worden apart geïnformeerd. 

De stroomstoring in Nootdorp is mogelijk veroorzaakt door de vrachtwagen die vrijdagmorgen in het water van de Nieuwkoopseweg belandde. De vrachtwagen raakte een elektriciteitskabel en veroorzaakte zo een stroomstoring. Duizend klanten van Stedin zaten zonder stroom. Rond 08.30 uur hadden achthonderd klanten weer stroom. Een uur later hadden alle Stedin-klanten weer stroom. 

In samenwerking met indebuurt Delft