Volledig scherm
Ter illustratie © Thinkstock

Bedrijventerrein Heron energieneutraal in 2022

Bedrijventerrein Heron, dat zo'n tien ondernemers huisvest in Nootdorp, is volop in ontwikkeling richting een energieneutrale toekomst. Niet enkel de huidige ondernemers zetten stappen richting duurzaamheid, ook toekomstige bedrijven krijgen begeleiding in het ontwerptraject om energie neutraal te worden in 2022. 

In totaal investeren de ondernemers in 1575 zonnepanelen, waarmee ze  honderdvijftig gezinnen van energie kunnen voorzien. Daarnaast krijgen de bedrijven warmtepompinstallaties en zorgen ze voor klimaatbestendige gebouwen. Uiteindelijk komen zo'n 2000 werknemers te werken op het bedrijventerrein, waardoor ook het optimaliseren van de mobiliteit van belang is. 

Samen met de gemeente stimuleert de ondernemersvereniging gebruik van het vlakbij gelegen Randstadrailstation van Nootdorp.  Daar is recent een groen bankje geplaatst, dat door varens en mos de lucht zuivert en water absorbeert om planten te bevochtigen. Bedrijventerrein Boezem-Oost in Pijnacker, dat nog volop in ontwikkeling is, neemt alvast een voorbeeld aan Heron en investeert ook volop in zonnepanelen en warmtepompen.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft