Een van de beelden in het beeldenpark van Land Art Delft.
Volledig scherm
Een van de beelden in het beeldenpark van Land Art Delft. © Land Art Midden-Delfland

Beeldenpark van Land Art Midden-Delfland blijft toegankelijk

Het beeldenpark en de hortus van Land Art Delft zijn nog altijd geopend. Dat meldt Art Centre Delft, de exploitant van het culturele evenemententerrein in het zuidelijkste puntje van Delft. De mededeling wordt gedaan om eventuele misverstanden te voorkomen. De meeste culturele instellingen zijn gesloten.

Het beeldenpark is buiten en vrij toegankelijk. Bezoek is geen probleem zolang het niet te druk wordt en mensen de vereiste onderlinge afstand van anderhalve meter respecteren. Onzeker is echter of het beeldenpark en de hortus ook op de wat langere termijn geopend kunnen blijven.

Art Centre Delft is de belangrijkste financier van de culturele activiteiten. Deze instelling is echter noodgedwongen gesloten en heeft geen inkomsten. De aangekondigde steunmaatregelen van de overheid gaan uit van hulp bij liquiditeitsproblemen, maar niet van inkomenssteun. Dat kan grote gevolgen hebben voor Art Centre Delft. 

De culturele instelling wordt gesteund door drie ideële stichtingen. Zij willen de structuur en het terrein in stand houden. Ook hoopt men de vrijwilligers en kunstenaars aan zich te kunnen blijven binden. Met de opbrengst uit de kersverse webshop hoop Art Centre Delft een deel van het benodigde geld te kunnen verdienen.

  1. Van Bijsterveldt door het stof na ‘verontrustende herdenking Max en Mathijs’
    PREMIUM

    Van Bijster­veldt door het stof na ‘verontrus­ten­de herdenking Max en Mathijs’

    De senaat van het Delftsch Studenten Corps wordt vrijdag op het matje geroepen door Marja van Bijsterveldt. Dat kondigde de Delftse burgemeester donderdagavond aan in de gemeenteraadsvergadering. Aanleiding vormt de herdenking van de tragisch om het leven gekomen surfers Max en Mathijs. In strijd met de, vanwege de coronacrisis ingestelde, noodverordening werd de herdenking zaterdag bijgewoond door zo'n negenhonderd belangstellenden.

In samenwerking met indebuurt Delft