Volledig scherm
© Thinkstock

Beheer gemalen en riolen van drie gemeenten gaan samenwerken

Een investering in de waterkwaliteit en de gemalen. Dat is het hoofddoel van de samenwerking van Delft, Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg. De drie gemeenten profiteren straks van één onderhoudsdienst voor alle gemalen en transportleidingen voor afvalwater.  

Besloten is om Pijnacker-Nootdorp deze taak te laten uitvoeren. Het gezamenlijk gemalenbeheer begint begin juni vanaf de Gemeentewerf aan de Ambachtsweg in Pijnacker. Door de samenwerking moeten de gemeenten straks sneller en beter kunnen optreden tegen klimaatverandering. Dat moet vooral gebeuren door gemalen efficiënter in te zetten. Bovendien moet beter onderhoud van de gemalen leiden tot een langere levensduur en minder kosten.

De samenwerking komt voort uit het Netwerk Afvalwaterketen Delfland (NAD). Daarin werken twaalf gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het waterschap samen. ‘Door samen te werken is de aanwezige kennis en ervaring makkelijker te delen en over te dragen en ontstaat tijd om meer specialistisch naar de gemalen te kijken', zo laten de drie gemeenten in een verklaring weten. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft