Volledig scherm
PREMIUM
Arend Heilbron tussen de tienduizenden plastic doppen die hij heeft ingezameld. ,,De loods betaal ik zelf." © Nico Schouten

'Belazerd' door goede doel

VrijwilligerswerkDe torenhoge salarissen  van directeuren van goede doelen maakt ook in onze regio veel los. Sommige vrijwilligers stoppen daardoor zelfs met lopende acties.

,,Belazerd'' voelde Arend Heilbron (60) zich toen hij vorige week in de Volkskrant het artikel las over de salarissen van directeuren van goede doelen. Heilbron zet zich in voor de doppenactie van KNGF Geleidehonden. Zijn huis aan de Zeezwaluwstraat in Scheveningen is het verzamelpunt waar tienduizenden plastic doppen uit Scheveningen, Den Haag en Westland terechtkomen. Recyclingbedrijven kopen alleen schone exemplaren zonder stickers of papier. Daarom controleert Heilbron de doppen voordat deze in vuilniszakken in zijn schuur worden opgeslagen.

Duizenden vuilniszakken gingen er al door zijn handen. ,,Dit is de oogst van een paar dagen'', zegt hij, wijzend naar een manshoge berg van een zak of twintig. Hij moest zelfs een extra loods huren om alle doppen kwijt te kunnen. ,,Die loods betaal ik uit eigen zak'', zegt Heilbron, die sinds hij vrijwel blind werd een uitkering van nog geen duizend euro per maand ontvangt.

In samenwerking met indebuurt Delft