Volledig scherm
benefietdiner Nootdorp. De keukenbrigade van Klimmende Règâhs haalde een flink bedrag op. © ad

Benefietdiner brengt ruim 10.000 euro op

De Klimmende Règâhs hebben een goede eerste aanzet gegeven voor de jaarlijkse actie voor de kankerbestrijding.  Tijdens een benefietdiner  in het Witte Paard in Nootdorp is door de fietsende en wandelende vriendengroep 10.770 euro voor het goede doel opgehaald. Het is de hoogste opbrengst sinds de start van dit jaarlijkse evenement in 2017.

De vrienden uit Den Haag, Delft, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp zetten zich sinds een aantal jaren in voor de strijd tegen kanker. Dit jaar doen de Règâhs mee aan Alpe d’HuZes en fietst een vijftal Règâhs een 1200 kilometer lange tocht van Den Haag naar de finish op de Alpe d’Huez.

In het Witte Paard kregen tweehonderd mensen in ruil voor hun sponsorbijdrage een viergangendiner voorgeschoteld. Dit alles voorbereid en klaargemaakt door de chef-kok van het Witte Paard met vrijwilligers uit de vrienden- en familiekring van de Règâhs. De verschillende gangen werden uitgeserveerd door de enthousiaste Règâhs, die de hele avond de gasten op en top verzorgden.

De opbrengst gaat dit jaar naar twee goede doelen: Alpe d’HuZes en Neurofibromatose Vereniging Nederland (NVN). Door een deel van de opbrengst te schenken aan de NVN, kan er meer aandacht komen en meer begrip voor mensen die kanker hebben.

Het volgende feest waarvan de opbrengst eveneens naar de goede doelen gaat is op 13 april. In Het Witte Paard treden artiesten als Gerard Joling en Jeroen van der Boom op. Ook de dj’s Eric Benjamin en Rick Romijn van Die Verrückte Stunde maken hun opwachting. Kaartjes (35 euro) zijn verkrijgbaar via feest@dkronline.nl

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft