Volledig scherm
Hans Middendorp. © Archieffoto

Bestuurder Delfland krijgt tóch boete voor mishandeling vrouw

Waterschapsbestuuurder Hans Middendorp (58) is vanmiddag door de politierechter veroordeeld voor het duwen van een hondenbezitster. Hij moet een boete betalen van 250 euro. 

Middendorp, bestuurder bij het hoogheemraadschap van Delfland, raakte in mei in opspraak vanwege een mishandeling. Hij zou in het Haagse Bos een vrouw tegen de grond hebben gewerkt, nadat haar hondje tegen hem opsprong. Nadat de vrouw aangifte had gedaan kreeg de bestuurder een boete van 250 euro opgelegd. Omdat hij naar eigen zeggen gebeten werd door de hond, maakte hij hier bezwaar tegen. 

De rechter veegde vanmiddag die bezwaren van tafel. Ze achtte bewezen dat Middendorp de vrouw heeft geduwd. ,,Dat mag niet en is strafbaar. Daarvoor bestaat geen excuus.'' De rechter volgde de eis van de officier van Justitie en veroordeelde Middendorp tot een geldboete van 250 euro.

Quote

Duwen mag niet en is strafbaar. Daarvoor bestaat geen excuus.

Politierechter tijdens motivatie vonnis

Hysterisch
Middendorp voerde tevergeefs aan dat hij de vrouw slechts had willen afweren. ,,Ze was hysterisch. Maar ik heb haar niet geduwd, maar slechts met de vingertoppen aangeraakt.'' Daarop zou de vrouw volgens hem zijn 'gestruikeld'. ,,Het is allemaal een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest'. 

De waterschapsbestuurder zegt veel last van het incident te hebben gehad. ,,Ik ben bedreigd op sociale media. M'n werk als waterschapsbestuurder heb ik hangende de procedure neergelegd. En voor mijn andere baan als managementadviseur heb ik sinds de publicaties over het incident geen inkomsten meer gehad.''

Middendorp wilde zelf geen reactie geven op de uitspraak. Via zijn advocaat laat hij weten het vonnis 'onbegrijpelijk' te vinden en teleurgesteld te zijn. ,,We laten het eerst even bezinken alvorens we besluiten of we in hoger beroep gaan.''

In samenwerking met indebuurt Delft