Volledig scherm
De taxi werd meerdere keren geramd. © District 8

Bestuurder ramt taxi met opzet en slaat op de vlucht

UpdateEen taxichauffeur is vanavond op de A13 ter hoogte van Delft meerdere keren opzettelijk aangereden. De bestuurder die de taxi aanreed, sloeg vervolgens op de vlucht. Hij is inmiddels aangehouden.

De taxi werd op de snelweg in de richting van Den Haag meerdere keren opzettelijk aangereden door de bestuurder van een auto met Belgisch kenteken. Dit meldt calamiteitensite District 8. Een van de medewerkers van deze site zag het ongeluk voor zijn ogen gebeuren.

,,Er ontstond een verkeersruzie. De bestuurder van de Belgische auto werd boos en botste bewust minimaal twee keer tegen de achterkant van de taxi aan. Beide bestuurders stapten vervolgens uit om de ruzie buiten de auto's voort te zetten. De Belgische bestuurder sloeg tenslotte op de vlucht.'' 

De medewerker van District 8 noteerde het kenteken en gaf dit door aan de politie. Een woordvoerder van de politie liet weten dat de bestuurder niet veel later getraceerd en aangehouden werd. 

Een ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse om de taxichauffeur, die onwel werd, te verzorgen. De chauffeur liet na het ongeluk weten mee te doen aan de ramadan, wat in combinatie met stress mogelijk tot zijn onwelwording leidde. De helikopter landde op de snelweg, die tijdelijk afgesloten werd. 

In samenwerking met indebuurt Delft