Volledig scherm
ADHC /delft/agnetapark foto theo bohmers - vensterfotodelf.jpg

Betaald parkeren weer verder uitgebreid, nu ook vergunning nodig in Agnetapark

Gratis parkeren wordt op steeds meer plekken onmogelijk in Delft. De gemeente werkt aan een verdere uitbreiding van het gebied waar automobilisten daarvoor moeten betalen. Het nieuwe parkeerregime gaat onder meer gelden in een gedeelte van het Agnetapark.

De uitbreiding gebeurt op verzoek van een deel van de bewoners. In het Agnetapark constateren zij dat het steeds lastiger wordt om een parkeerplek in de omgeving van hun woning te vinden.

Door het invoeren van betaald parkeren kan de drukte van buitenaf volgens hen worden beteugeld. De bewoners kunnen een bewonersvergunning kopen. Dit kost hen 75,60 euro per jaar. Wie een tweede vergunning wil kopen, moet nog eens 158,40 euro per jaar aftikken.

Enquête

Het Delftse college stelt voor om het betaald parkeren in te voeren in het gebied dat wordt begrensd door de Wallerstraat, Laan van Altena en de Verkadestraat. Eerder zijn door bewoners enquêtes gehouden om het draagvlak te peilen voor betaald parkeren.

Uit deze raadpleging blijkt volgens het college dat er voldoende draagvlak voor de maatregel bestaat in dit deel van het Agnetapark. Ter controle heeft de gemeente Delft aan alle bewoners een brief gestuurd om de maatregel aan te kaarten. Hierop zijn geen reacties binnengekomen.

Met de maatregel wordt parkeergebied D uitgebreid. Dit is het gebied ten noorden van de binnenstad. Ook parkeergebied C, ten westen van de binnenstad, wordt naar alle waarschijnlijkheid groter.

In de Bomenwijk zijn de voorbereidingen in volle gang om tot uitbreiding te komen. In een zogenoemd review panel werken bewoners mee aan de exacte invulling van het betaalde parkeren. Dit gebeurt onder meer aan de hand van de uitkomsten van een parkeerdrukonderzoek.

De gemeente had ook een uitbreiding van het betaald parkeren in de Ministersbuurt in de planning. In dit gebied ten westen van de Delftse binnenstad blijkt onder de bewoners echter geen draagvlak voor een dergelijke maatregel te zijn. Dat blijkt uit een uitgebreide enquête. De gemeenteraad bepaalde eerder, dat betaald parkeren in een bepaalde wijk pas kan worden ingevoerd als ruim de helft van de bewoners voorstander is. Daarvan is geen sprake.

De voorgestelde uitbreiding gaat volgens planning volgend jaar in. De gemeenteraad vergadert er later dit jaar over.

Reageren? hc.lezers@ad.nl

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft