Volledig scherm
Afgelopen weekend tekende wethouder Hatte van der Woude de overeenkomst met ontwikkelaar Borghese, die er 351 energiezuinige woningen gaat neerzetten. Artist impression. © Borghese

Bethelpark brengt meer evenwicht in Buitenhof

De ontwikkeling van het voormalige Bethelziekenhuis-terrein tot een lommerrijke wijk met voornamelijk huurwoningen in het hogere segment moet meer evenwicht brengen in het woningaanbod van Buitenhof-Noord.

Afgelopen weekend tekende wethouder Hatte van der Woude de overeenkomst met ontwikkelaar Borghese, die er 351 energiezuinige woningen gaat neerzetten. Omdat er in Buitenhof veel meer sociale huurwoningen staan dan gemiddeld in Delft, heeft de gemeente ervoor gekozen in deze wijk een mix te bouwen van 65 procent vrije markthuurwoningen, 20 procent middeldure huur- en slechts 15 procent sociale huurwoningen. Dit past in het streven om alle Delftse wijken meer gedifferentieerd te maken.

Specifiek voor Buitenhof geldt volgens Van der Woude dat de gemeente kansen wil bieden aan de huidige bewoners om door te stromen naar een duurdere woning in dezelfde wijk. Bijvoorbeeld aan mensen wier kinderen inmiddels het huis hebben verlaten en graag willen doorstromen van een eengezinswoning naar een appartement. Of Buitenhof-bewoners die vanuit een sociale huurwoning willen verhuizen naar een normale huurwoning. Deze mensen moesten tot voor kort uitwijken naar andere stadsdelen.

Laboratorium

Er bestaan overigens meer plannen met het gebied rond het Bethelpark, dat grenst aan het terrein van het Reinier de Graaf Gasthuis. Op het huidige, tijdelijke parkeerterrein voor werknemers wil het ziekenhuis uitbreiden met een laboratorium en een parkeergarage voor personeel. Daarnaast willen zowel Sophia Revalidatie als de Maurice Maeterlinckschool er nieuwe huisvesting neerzetten. Deze zomer worden hierover knopen doorgehakt.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft