Bewoonster en raadslid Nita Graafland (Eerlijk Alternatief, witte jas) met mede-bewoners in het centrum van Pijnacker, op de Korteweg, waar ze geen 'betonnen doos' willen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoonster en raadslid Nita Graafland (Eerlijk Alternatief, witte jas) met mede-bewoners in het centrum van Pijnacker, op de Korteweg, waar ze geen 'betonnen doos' willen. © AD

Bewoners in opstand tegen bouwplannen: geen aantasting van dorpse karakter Pijnacker

Bewoners in het centrum van Pijnacker komen in opstand tegen bouwplannen van de gemeente, die in hun ogen het dorpse karakter ‘onherstelbaar aantasten’. Zo moeten er aan de Korteweg op de plek van een nog te slopen garage woningen komen, maar vrezen de Pijnackernaren ‘weer zo'n lelijke betonnen doos’. 

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Delft

 1. Grote protestmars in Rotterdam tegen coronabeleid
  Play

  Grote protest­mars in Rotterdam tegen coronabe­leid

 2. Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelleven: ‘Hij leed aan seksverslaving’
  Play

  Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelle­ven: ‘Hij leed aan seksversla­ving’