Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression Granpré Molière Park in de Schoemaker Plantage in Delft. © WAM Architecten

Bewoners Schoemaker Plantage vrezen dat park er nooit gaat komen

Bewoners van de Schoemaker Plantage vrezen dat het geplande, en deels al gerealiseerde, park in deze wijk alsnog wordt opgeofferd aan woningbouw.

Die angst spreekt belangenvereniging TU Noord uit naar aanleiding van het laatste deel van het bestemmingsplan van de Schoemaker Plantage – op het vroegere TNO-terrein – dat pas naar de gemeenteraad werd gestuurd. Specifiek gaat het om de Grasbuurt waarin de komende jaren zo’n 425 woningen worden gebouwd en die onderdeel vormt van de Schoemaker Plantage – met in totaal zo’n 700 woningen.

De Klinkerbuurt in deze wijk is inmiddels vrijwel afgerond, en juist deze bewoners zijn niet blij dat in het nu voorliggende plan het zogeheten Granpré Molière Park - gepland in het hart van de Schoemaker Plantage – ineens op losse schroeven staat.

Het park staat in de laatste variant van het bestemmingsplan niet meer ingetekend. Bestuurslid Hans de Vries van TU Noord: ,,In plaats daarvan staat nu beschreven dat ergens in het gebied ruimte voor groen en water moet komen en dat dit ook de groenstrook tussen de A13 en de Schoemaker Plantage kan zijn.”

In samenwerking met indebuurt Delft