Bewoners van De Reiger in Poptahof maken een vuist tegen Woonbron. ,,De huur moet omlaag als er niet snel iets gedaan wordt aan het onderhoud."
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van De Reiger in Poptahof maken een vuist tegen Woonbron. ,,De huur moet omlaag als er niet snel iets gedaan wordt aan het onderhoud." © Privé

Bewoners van Reigerflat zijn junks, ratten en afvalaso’s zat: ‘Dochtertje bijna door mes gespiesd’

Schimmel, ratten in het plafond, junks in het portiek, afval en zelfs keukenmessen die vanaf de 14de etage naar beneden worden gegooid. Om van de lekkages en tocht nog maar te zwijgen. Een grote groep bewoners van de Reigerflat in Poptahof in Delft zijn de erbarmelijke leefomstandigheden meer dan zat. Voor het eerst ballen ze met elkaar een vuist tegen wooncorporatie Woonbron. ,,De huur moet omlaag tot er groot onderhoud is gepleegd”, eisen ze. 

  1. Bewoners Reigerflat moeten nog even wachten op groot onderhoud: ‘Eerst kijken of het duurzamer kan’
    PREMIUM

    Bewoners Reigerflat moeten nog even wachten op groot onderhoud: ‘Eerst kijken of het duurzamer kan’

    Flat de Reiger aan de Papsouwselaan in Poptahof van woningcorporatie Woonbron maakt onderdeel uit van de onderzoeken naar een warmtenet in Delft. ,,De Reiger, met 99 woningen, is als enige niet meegenomen in ons groot onderhoud van flats in Poptahof, omdat we nog geen duidelijkheid hebben over hoe de toekomst van dit woongebouw eruit gaat zien”, laat Woonbron-directeur Mohamed Baba weten.

In samenwerking met indebuurt Delft