Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Shutterstock

Bezorgdheid over uitbreken mazelen op Delftse scholen

Paniek is er nog niet, maar kinderdagverblijven en (basis)scholen in Delft en regio tonen zich wel bezorgd en letten extra op, na het uitbreken van de mazelen op een Haags kinderdagverblijf. ,,We houden goed in de gaten of kinderen wel zijn gevaccineerd”, zo laat kindercentrum ZieZoo in Nootdorp weten.

Na de bevestiging van GGD Haaglanden dat er bij een Haagse kinderopvang (de naam is niet bekendgemaakt) nu vier kinderen zijn besmet met mazelen, is er opeens veel meer aandacht voor de zeer besmettelijke ziekte. Zeker nadat volgens het Oranje Nassau College in Zoetermeer een docent daar mogelijk de mazelen heeft.

GGD Haaglanden onderzoekt momenteel of de ziekte zich verder heeft verspreid. De vier met mazelen besmette kinderen in Den Haag waren geen van allen ingeënt. Eén van hen heeft het virus vermoedelijk in het buitenland opgelopen. 

Het onderwerp ‘mazelen’ heeft D66 er al toe aangezet zich in de Tweede Kamer sterk te maken voor een wet, die kinderdagverblijven toestaat om niet-ingeënte kinderen te weigeren. In Nederland worden kinderen twee keer, na 14 maanden en als ze 9 jaar zijn, tegen de mazelen ingeënt. ZieZoo, met locaties in Nootdorp, Pijnacker en Delfgauw, heeft al direct een verklaring uitgegeven. ‘In het nieuws is momenteel veel berichtgeving omtrent de uitbraak van mazelen op een kinderdagverblijf in Den Haag en het wetsvoorstel dat door D66 is ingediend. Bij ZieZoo houden wij goed in de gaten dat de kinderen gevaccineerd zijn via onze risico inventarisatie. Ons volledig beleid hieromtrent delen wij mee aan onze ouders’, verklaart ZieZoo.

In samenwerking met indebuurt Delft