Volledig scherm
Rondvaartboten in de Delftse gracht. © Fred Leeflang

Bierhistorische vaart door Delft in aantocht

Liefhebbers kunnen zich verheugen op bierhistorische rondvaart, die volgende maand wordt gehouden in Delft. Onder leiding van bierkenner Aad van der Hoeven vaart de Delftse rondvaartboot voor een speciale tocht door de grachten. Dit gebeurt zondag 16 september.

De tocht begint op deze dag om 17.00 uur vanaf de Koornmarkt 113. Tijdens het varen wordt verteld hoe vroeger bier in Delft werd gebrouwen. De vaartocht voert langs vroegere brouwerijen en panden waar in vroeger tijden ambachten werden bedreven die waren gerelateerd aan de brouwnijverheid.

Aan boord worden drie verschillende Delftse historische bieren geschonken. Inclusief de vaartocht kost deelname 14,50 euro per persoon. Doorzetters kunnen na afloop aanschuiven voor een speciaal bierdiner bij het Boterhuis op de Markt. Chef-kok Dennis van het Boterhuis bereidt speciaal voor de deelnemers aan de bierexcursie voor een zacht prijsje een runderstoof in bier. Voor meer informatie en inschrijven: info@bierhistoriedelft.nl of bel 06–25413178.

In samenwerking met indebuurt Delft