Café de V in Delft haalt met het kerstdiner geld op voor extra maaltijden voor de Voedselbank
Volledig scherm
Café de V in Delft haalt met het kerstdiner geld op voor extra maaltijden voor de Voedselbank © Google Maps

Bij Café de V eten ze op kerstavond stamppot om de Voedselbank te helpen

Niet op elke Delftse tafel staat met kerst een kalkoen te glimmen. Steeds meer mensen zijn afhankelijk van de Voedselbank voor hun dagelijks onderhoud. De Stichting Couvert Extra kan dit al jaren niet goed aanzien en heeft besloten deze gezinnen te hulp te schieten. Samen met Café de V (Voorstraat 9) organiseren ze een fraai diner op dinsdagavond 24 december. 

Met de opbrengst ervan worden maaltijden gekocht voor de Voedselbank Delft. ,,Er wordt letterlijk een couvert extra gegeven”, zegt bedenker Jon Cornelese. ,,Dat is hard nodig. Voedselbanken zitten in een moeilijke situatie: een grotere vraag naar pakketten en een kleiner aanbod van producten. 

Ook de Delftse Voedselbank heeft er mee te maken. De afgelopen jaren is het aantal gezinnen, dat er aanklopte, gestegen van 250 naar bijna vijfhonderd. Je kan dat constateren en vervolgens een lekkere fles wijn opentrekken, maar je kan er ook iets aan doen. Wij hebben voor het laatste gekozen.”

Quote

Als we het presteren om veertien­hon­derd euro op te halen, krijgen alle gezinnen die bij de Voedsel­bank Delft komen, een stamp­pot-pak­ket met worst

Jon Cornelese, Initiatiefnemer

Ieder jaar is Café de V open op kerstavond en traditiegetrouw is dit een stamppot-avond. Een eenvoudige maar smakelijke manier om het kerstfeest in te luiden, zeker als de opbrengst naar het goede doel gaat. Er staat dinsdagavond bij Café de V een lekkere boerenkool stamppot met worst op het menu als dagschotel voor 8,50. 

Dat bedrag gaat in een pot, samen met alle fooi die deze avond wordt opgehaald. ,,Als we het presteren om veertienhonderd euro op te halen, krijgen alle gezinnen die bij de Voedselbank Delft komen, een stamppot-pakket met worst. Daarmee kunnen ook zij tijdens de feestdagen een gezonde en echt Hollandse maaltijd bereiden.”

  1. Coronahoester, zorgapplaus: Nederlandse taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden
    PREMIUM

    Coronahoes­ter, zorgap­plaus: Nederland­se taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden

    Theater De Vaillant in Den Haag houdt ‘torenconcerten’, de rechtbank legt celstraf op aan ‘coronahoesters’ en in de gemeente Westland vrezen handelaren voor een ‘sierteeltscenario’. Het zijn zomaar wat uitdrukkingen die woensdag in AD Haagsche Courant stonden. De coronacrisis zet het dagelijks leven op zijn kop, maar leidt óók tot een enorme verrijking van de Nederlandse taal.

In samenwerking met indebuurt Delft