Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Bij Delft voor Elkaar komen mensen elkaar tegen

Een plek om elkaar te ontmoeten, zorgen uit te spreken en vragen te stellen. Dat is de bedoeling van het informatiepunt van Delft voor Elkaar aan de Reinier de Graafweg 484, opengesteld door Woonbron. Dat kan van maandag tot donderdag tussen 09.00 en 16.00 uur. 

Sjaak van der Linde, directeur Delft voor Elkaar, is erg blij met het informatiepunt. ,,Prachtig om te zien dat we dit met elkaar, met inwoners en professionals van verschillende organisaties, voor elkaar krijgen in Delft.” Ook Mohamed Baba, directeur van Woonbron, is enthousiast. ,,Ik ben ervan overtuigd dat deze voorziening een waardevolle toevoeging is voor het prettig wonen in deze buurt.”

Het bewonerspunt is voortgekomen uit wensen en ideeën van bewoners. Karin Schrederhof (PvdA), wethouder wonen, vindt dat bijzonder. Zij noemt het ,,mooi dat de corporatie de woning kon leveren”.

Anoniem

De Reinier de Graafbuurt ligt verder van de andere buurten in de wijk Buitenhof en heeft toegang via portieken. Hierdoor wonen de mensen vrij anoniem en zien ze elkaar zelden. Daarom is een bewonerspunt zo gewild. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft