Wie winkelt bij de Refill Market in Delft, komt niet snel in de verleiding om vanuit het gemak een plastic zakje te kopen. Bijna alle dingen die Viktoria Carrichas (foto) en compagnon Gabriela Marcano verkopen, gaan een glazen pot in.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie winkelt bij de Refill Market in Delft, komt niet snel in de verleiding om vanuit het gemak een plastic zakje te kopen. Bijna alle dingen die Viktoria Carrichas (foto) en compagnon Gabriela Marcano verkopen, gaan een glazen pot in. © Fred Leeflang

Bij Refill Market komt niemand in de verleiding om toch een plastic zak te kopen

Dure TijdEen kleine bezuiniging is óók een bezuiniging. Neem de Refill Market in Delft. Daar neem je gewoon je eigen pot mee naartoe om te vullen. Viktoria Carrichas (33) en Gabriela Marcano (32) zijn de bedenkers van dit duurzame concept.

  1. Die Haghe-trainer op handen gedragen: ‘Voordat Kees euthanasie pleegde, zei hij dat ik het moest afmaken’
    PREMIUM

    Die Haghe-trai­ner op handen gedragen: ‘Voordat Kees euthanasie pleegde, zei hij dat ik het moest afmaken’

    Na maanden van billenknijpen in de kelder van de eerste klasse kon Die Haghe zaterdag eindelijk opgelucht ademhalen. In Leiden bleef het tegen AFC 0-0, waarna er voor de tweede keer in een week tijd strafschoppen aan te pas kwamen. Ook nu wonnen de Hagenaars en dus heeft trainer Wim de Jong het onmogelijke met zijn ploeg tóch geflikt. Die Haghe blijft eersteklasser. ,,Hoe belangrijk Wim voor ons is, is met geen pen te beschrijven.”

In samenwerking met indebuurt Delft