De hoofdrol bij Charcoal is voor de houtskoolbarbecue. Chef-kok Melvin kan er goed mee overweg.
Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdrol bij Charcoal is voor de houtskoolbarbecue. Chef-kok Melvin kan er goed mee overweg. © Frank Jansen

Bij restaurant Charcoal werkt een kok die van verrassingen houdt

Gouden PollepelCharcoal. Ogenschijnlijk een kiprestaurant, maar ho! De chef-kok heeft meer in zijn mars. Buiten de kaart valt er ook wat te ontdekken. Wat? Dat is afwachten. Geen eenheidsworst in elk geval.

Het draait hier om minimalisme en toegankelijkheid, zo lezen we op hun Facebookpagina. Kip en vis zijn de hoofdingrediënten, bereid op een enorme houtskoolbarbecue. Paar sausjes erbij, wat salades en klaar is je maal. Dat klinkt aanlokkelijk. Alle aandacht naar een paar producten is een garantie voor succes. Onderweg denken we vooral naar een kipresto te gaan, maar als we met Dennis naar binnenwaaien blijkt dat Charcoal veel meer is dan dat.

  1. Strandtenthouders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Strandtent­hou­ders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’

    Strandtenthouders aan de Nederlandse kust vragen vandaag op een bijzondere wijze aandacht voor hun financiële problemen. Ondernemers van Texel tot Zeeland hebben met hun strandbedden en tafeltjes teksten op het strand geschreven en die met een drone vanuit de lucht gefilmd. Ze willen dat de loonkosten van hun personeel worden vergoed. Het filmpje wordt aangeboden aan het kabinet.

In samenwerking met indebuurt Delft