Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Bijna een op drie inwoners Midden-Delfland is orgaandonor

Midden-Delfland heeft van de Haagse regio de meeste inwoners van 12 jaar en ouder die zijn geregistreerd als orgaandonor. Dat blijkt uit gegevens van het donorregister die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gepubliceerd. 

In de gemeente heeft 30 procent van de bewoners van 12 jaar en ouder toestemming gegeven voor orgaandonatie. Ter vergelijking: in Westland gaat het om 25 procent, in Maassluis gaf 23 procent toestemming. In Den Haag is het nog lager met slechts 17 procent.

Mensen kunnen in het donorregister aangeven of zij hun organen ter beschikking willen stellen. Zij kunnen ook duidelijk maken dit niet te willen. Daarnaast is er een tussencategorie van mensen die hun keuze nog niet hebben doorgegeven. 

Het CBS zette ook op een rijtje hoeveel bewoners van gemeenten geen toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun organen. In de regio ligt het percentage wat dat betreft het hoogst in Maassluis met 15 procent. Den Haag volgt met één procent minder, in het Westland gaf 12 procent van de inwoners geen toestemming. 

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Delft of Westland!

In samenwerking met indebuurt Delft