Volledig scherm
© ANP XTRA

Biotech-bedrijven schieten start-ups te hulp

Industriële broedplaats Biotech Campus Delft en adviesbureau YES!Delft gaan samenwerken om start-ups in de biotechnologie te ondersteunen. Beginnende ondernemers kunnen zich sinds deze week aanmelden voor het nieuwe programma Biotech Validatie Lab, om met hulp van beide partijen de kans op winst te vergroten.

YES!Delft en de campus hopen dat beginnende bedrijven een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen. De partijen zien de hulp aan start-ups met nieuwe en andere methodes en oplossingen als een uitgelezen kans om het gebruik van fossiele grondstoffen te verkleinen.

Aan het programma mogen jonge ondernemingen uit Europa meedoen. Na selectie van de inzendingen, worden tien start-ups aan een mentor of technische expert uit het vakgebied gekoppeld. De uitgekozen ondernemers die meedoen aan het Biotech Validatie Lab, krijgen een intensieve training om het product of idee te kunnen verkopen. Het is de bedoeling dat de deelnemers aan het eind van het opleidingstraject een kant en klaar businessplan hebben om op de markt mee te kunnen doen.

Schimmels

De biotech-industrie zet biotechnologie in om nieuwe producten te maken. Biotechnologen gebruiken micro-organismen zoals schimmels, gisten en bacteriën om medicijnen of levensmiddelen te maken. Waar de wetenschap vroeger vooral werd ingezet om de voedselproductie te verbeteren, richt de biotechnologische industrie zich nu vooral op farmaceutische- en landbouwtoepassingen.

De biotech campus, waar YES!Delft ook huisvest, is een initiatief van Koninklijkde DSM wat in 1869 begon als de Nederlandsche Gist en Spiritusfabriek. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft