Volledig scherm
Het personeel van DAB op de nieuwe werkplek. © eigen foto

Biotechbedrijf groeit als kool en blijft in Delft

Het bedrijf Delft Advanced Biorenewables (DAB) blijft voor Delft behouden. Vanwege de groei moet het bedrijf verhuizen uit het onderkomen van Yes!Delft. De voormalige start-up verhuist naar de Biotech Campus Delft. Op deze plek verwacht het bedrijf snel te kunnen groeien.

DAB werd in 2012 opgericht en richt zich op de productie van brandstoffen en grondstoffen uit biomassa. DAB heeft een eigen technologie ontwikkeld voor het omzetten van organisch materiaal naar biobrandstoffen en biologische chemicaliën. Dankzij deze technologie worden producten die met fermentatie worden gemaakt veel goedkoper en daardoor kunnen ze beter concurreren met fossiele processen.

Delft Advanced Renewables stelt de technologie in de vorm van licenties beschikbaar aan grote industriële partijen die de technologie integreren in hun productieprocessen. Het bedrijf kreeg onlangs een kapitaalinjectie van twee miljoen euro.

'De verhuizing naar de Biotech Campus Delft is een logische stap om de technologie verder te ontwikkelen', laat algemeen-directeur Kirsten Steinbusch weten in een persbericht. 'Voor het opschalen van onze technologie werken we nauw samen met de TU Delft en met een partner die al op de Biotech Campus gevestigd is, de Bioprocess Pilot Facility (BPF). Door de goede faciliteiten kunnen we ons verder ontwikkelen'.

Blij

Directielid Cindy Gerhardt van de Biotech Campus Delft is erg blij met de komst van DAB. 'DAB is het derde innovatieve Biotech bedrijf dat zich op de campus vestigt en we zijn nog niet eens officieel geopend. We zien bij DAB een prachtig voorbeeld van de unieke kracht van Delft in biotechnologie.'

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft