VVD'ers Bart Smals (links) en Wouter Labots (rechts) deelden tijdens de verkiezingen van 2018 bitterballen uit. De partijsnack wordt overigens nog steeds graag gegeten door de Delftse afdeling van de VVD.
Volledig scherm
PREMIUM
VVD'ers Bart Smals (links) en Wouter Labots (rechts) deelden tijdens de verkiezingen van 2018 bitterballen uit. De partijsnack wordt overigens nog steeds graag gegeten door de Delftse afdeling van de VVD. © Fred Leeflang

Bitterbal is nog steeds niet uit de gratie bij Delftse VVD: ‘Minder belasting. Meer bitterballen!’

VerkiezingskoortsDe zweetdruppels parelen tijdens de campagnetijd op de voorhoofden van Delftse raadskandidaten. Alles doen ze eraan om de stem van de Delftenaar voor zich te winnen. Wie wint de race naar de raad? Het is de hoogste tijd om de thermometer in de samenleving te steken, want niemand ontkomt aan verkiezingskoorts.

  1. Zuid-Holland onderzoekt rol in slavernijverleden: ‘Met kennis van verleden bouwen aan betere toekomst’

    Zuid-Hol­land onderzoekt rol in slavernij­ver­le­den: ‘Met kennis van verleden bouwen aan betere toekomst’

    Wat was het aandeel van Zuid-Hollandse bestuurders tijdens de slavernij? Historicus Karwan Fatah-Black geeft volgende week het antwoord op die vraag en deelt de resultaten van zijn onderzoek naar de rol van de provincie in de koloniale geschiedenis.
    Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Zoetermeer, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Alphen aan den Rijn, Schiedam, Zuidplas, Dordrecht, Krimpenerwaard, Den Haag, Rotterdam, Leiden