Volledig scherm
Bloed prikken, ter illustratie. © Wouter Borre

Bloedprikbende slaat ook toe in Delft

De bloedprikbende heeft ook toegeslagen in Delft. De bende, die bloed komt afnemen bij haar slachtoffers en vervolgens hun huizen leegrooft, belde zelfs van tevoren om een afspraak te maken met het Delftse slachtoffer.

Eerder kwamen de meldingen van de brutale babbeltruc voornamelijk uit Utrecht, maar vandaag blijkt dat er ook geprobeerd is een bejaarde uit Delft op te lichten. Het slachtoffer werd vooraf gebeld. Hoe de oplichters aan het nummer kwamen, weet de politie niet.

Een vrouw in donkere kleding kwam vandaag vervolgens op het afgesproken tijdstip bij de woning in Delft. In dit geval heeft ze niet, zoals bij de eerdere zwendel, daadwerkelijk bloed geprikt, maar deed ze alsof. 

De politie kan nog niet naar buiten brengen wat er vervolgens is buitgemaakt in de woning. ,,Helaas is dit de enige informatie die we nu hebben”, zegt de politie.  Ze waarschuwt de inwoners: ,,Past u op wie u binnenlaat. Vertrouwt u het niet, vraag de persoon om een legitimatiebewijs en bel de zorginstantie.”

Landelijk probleem

Naast Delft en Utrecht is er ook een bejaarde in Eindhoven slachtoffer geworden van de nepverpleegkundigen.  

De politie denkt dat het daar niet bij blijft. ,,Ik verwacht dat er nog veel meer zaken bij komen”, zegt Sybren van der Velden, landelijke projectleider-coördinator woninginbraak en heling van de nationale politie, tegen deze krant. 

Volgens een woordvoerster van de politie gaat het vermoedelijk om ‘één groep, die in wisselende samenstelling opereert'. Ze zegt dat deze babbeltruc niet eerder is voorgekomen en verder gaat dan andere methoden, omdat ‘de lichamelijke integriteit wordt aangetast’.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft