Volledig scherm
Hans Middendorp heeft maandag een gesprek met de dijkgraaf over de ruzie die hij onlangs had met een hondenbezitster. © Archieffoto

Boete voor hoogheemraad na ruzie

Hoogheemraad Hans Middendorp van het Hoogheemraadschap van Delfland is beboet na een ruzie waarbij hij een vrouw zou hebben mishandeld. Middendorp maakt bezwaar tegen de boete.

De bestuurder van het Hoogheemraadschap van Delfland  zou afgelopen zondag een vrouw tegen de grond hebben gewerkt, nadat haar hondje tegen hem opsprong. De vrouw deed aangifte en Middendorp kreeg een boete van 250 euro.

Gebeten

Zelf zegt de hoogheemraad gebeten te zijn door haar hond. Het Hoogheemraadschap van Delfland plaatste vandaag een verklaring van Middendorp op de website: ,,Afgelopen weekend ben ik in het bos gebeten door een hond. Hierdoor is ruzie ontstaan met de eigenares van de hond en deze heeft aangifte gedaan. Ik heb inmiddels bezwaar gemaakt bij de officier van justitie tegen de beschikking die is opgelegd.’’ 

Middendorp heeft als lid van het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland onder meer waterkwantiteit, vaarwegbeheer en ecologische waterkwaliteit in zijn portefeuille. 

Na het weekend is een gesprek gepland tussen dijkgraaf Van Haersma Buma en Middendorp. 'In het kader van zorgvuldigheid doen wij tot die tijd geen uitspraken', schrijft het hoogheemraadschap.

In samenwerking met indebuurt Delft