Burgemeester Van Bijsterveldt bezoekt het Reinier de Graaf ziekenhuis. ,,Ik vind het belangrijk dat de mensen van het Reinier weten hoezeer ze worden gewaardeerd.”
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Van Bijsterveldt bezoekt het Reinier de Graaf ziekenhuis. ,,Ik vind het belangrijk dat de mensen van het Reinier weten hoezeer ze worden gewaardeerd.” © Fred Leeflang

Burgemeester op bezoek bij het Reinier de Graaf: ‘We waren altijd al blij met ons ziekenhuis maar nu ook trots’

Delft en het Reinier de Graaf ziekenhuis waren niet eerder zo met elkaar verweven als in deze coronacrisis. Dat zei burgemeester Van Bijsterveldt tijdens een ontmoeting met zorgprofessionals van Interne Geneeskunde en de intensive care.

De burgemeester bezocht het ziekenhuis op uitnodiging van directeur Carina Hilders. Eerder kon niet door de hectiek. Maar nu de eerste piek achter de rug is en het leven in Reinier langzaam weer normaal wordt, was er even ruimte voor een gemeentelijk ‘dank je wel’. ,,Ik vind het belangrijk dat de mensen binnen Reinier de Graaf weten hoezeer ze worden gewaardeerd”, zegt Van Bijsterveldt. ,,We zijn als Delftenaren en Westlanders altijd al blij met ons ziekenhuis, maar in de afgelopen maanden zijn we er ook heel trots op geworden. Ik vind het indrukwekkend om te zien met hoeveel passie er door het personeel en al die vrijwilligers is gewerkt in deze bizarre tijd. Nu kunnen ze gelukkig even op adem komen; een goed moment om te horen hoe ze deze periode hebben beleefd. En om de waardering over te brengen van iedereen in Delft.”

In samenwerking met indebuurt Delft