Burgemeester Marja van Bijsterveldt helpt bij de actie in een seniorencomplex aan de Diepenbrockstraat.
Volledig scherm
Burgemeester Marja van Bijsterveldt helpt bij de actie in een seniorencomplex aan de Diepenbrockstraat. © Fred Leeflang

Burgemeester op pad met ‘hart-onder-de-riem’-pakketjes voor ouderen

Een ‘hart-onder-de-riem-pakketje’ voor kwetsbare ouderen in deze moeilijke tijden. Dat is de bedoeling van een actie van het vrijwilligersinitiatief ‘gewoonmensen.nl’, deze week uitgevoerd door studenten van het Delftsch Studenten Corps (DSC). Zij bezorgen gratis maaltijden bij kwetsbare ouderen in seniorencomplexen in Delft. 

Ook krijgen de bewoners een tulp en een kaartje met een persoonlijke boodschap. Op het kaartje noteren de studenten hun telefoonnummer met de uitnodiging aan de bewoner om binnenkort nog eens contact te hebben. 

Burgemeester Marja van Bijsterveldt was zo onder de indruk van het idee, dat ze besloot mee te helpen met het rondbrengen van maaltijden bij een seniorenflat van Vidomes aan de Diepenbrockstraat. Van Bijsterveldt: ,,Het is hartverwarmend om te zien hoe dankbaar mensen zijn met dit soort kleine gebaren. Dat maakt onze samenleving uniek. We staan voor elkaar klaar in moeilijke tijden. Ik ben blij dat onze studenten hier in Delft een bijdrage leveren aan het prachtige vrijwilligersinitiatief gewoonmensen.nl.”

In samenwerking met indebuurt Delft