Burgemeester sluit coffeeshop tijdelijk na schietincident Delft

UPDATE / VIDEOBurgemeester Marja van Bijsterveldt heeft vandaag besloten om coffeeshop The Game voor 72 uur te sluiten na de schietpartij die daar vanochtend plaatsvond. Dat doet zij onder meer om ruimte te geven aan de politie en het Openbaar Ministerie, die daar momenteel onderzoek doen.

De burgemeester geeft verder aan over te gaan tot de sluiting 'in het belang van openbare orde en veiligheid en om de rust in de Breestraat te herstellen'. In de komende drie dagen zal Van Bijsterveldt zich met haar staf beraden op eventuele vervolgstappen. Vanochtend bezocht ze kort na de schietpartij al de Breestraat, waaraan het pand is gelegen.

Agenten ontvingen rond 8.30 uur de eerste melding dat op het pand geschoten zou zijn. De politie rukte groots uit en sloot meteen de straat af voor onderzoek. Op foto's zijn kogelgaten in de voorruit van de zaak te zien.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Kogelgat in ruit coffeeshop The Game. © District8

Mogelijk verband

Het onderzoek richt zich niet alleen op de schietpartij zelf, maar ook op een mogelijk verband met andere geweldsincidenten van de afgelopen tijd in Delft wordt onderzocht, meldt het Openbaar Ministerie. De politie zoekt ondertussen nog naar getuigen van het incident.

De coffeeshop kwam afgelopen zomer al in het nieuws nadat het pand beschoten was en er een handgranaat ontplofte. Bij dat laatste incident raakte een onschuldige omstander gewond. De politie hing naar aanleiding van deze incidenten een camera op in de straat. 

Gevoel van veiligheid

Delft wordt steeds vaker opgeschrikt door schietpartijen, met de aanslag op de 'Haagse Holleeder' Karel Pronk als het vooralsnog ernstigste incident. Pronk werd op 7 augustus doodgeschoten nabij het terras van koffiehuis de Kalf.

Eerder gaf ze burgemeester Van Bijsterveldt aan niet blij te zijn met de reeks aan incidenten. ,,De geweldsincidenten zijn inderdaad ingrijpend geweest en hebben inbreuk gepleegd op het gevoel van veiligheid van alle Delftenaren'', zei Van Bijsterveldt. ,,Ik deel de bezorgdheid die er op dat punt leeft.'' 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Schietpartij Breestraat Delft. © District8

In samenwerking met indebuurt Delft