Burgemeester Van Bijsterveldt: 'Delft moet veilig blijven'

VideoBurgemeester Marja van Bijsterveldt heeft vandaag de aanslag in de Breestraat en in de Peperstraat in Delft veroordeeld en kondigde aan dat de coffeeshops The Future en The Game tot nader orde zijn gesloten. 'Het is onacceptabel wat er is gebeurd.'

De burgemeester zegt 'ontzettend geschrokken te zijn' over wat er is gebeurd bij de coffeeshops in de Delftse binnenstad. Daar zouden granaten tot ontploffing zijn gebracht waardoor ook meerdere omliggende panden zijn vernield. Vanochtend is Van Bijsterveldt direct richting de gedupeerde bewoners gegaan om hen een hart onder de riem te steken. Vanmiddag sprak ze met de getroffen ondernemers.

Ze heeft twee maatregelen genomen naar aanleiding van de aanslag. Ten eerste zijn de coffeeshops tot nader orde gesloten. Daarnaast worden er camera's opgehangen. ,,Het is onacceptabel wat er is gebeurd. Delft is veilig en moet ook veilig blijven'', zei ze vanmiddag. Binnenkort komt er een informatie-avond voor de bewoners en inwoners van de twee getroffen straten.

Volledig scherm
Coffeeshop The Future in Centrum van Delft © ANP

In samenwerking met indebuurt Delft