Zodra de gemeentewerkers de bladblazers even alleen lieten, sloegen de dieven toe. De personen op deze foto hebben niets met de diefstallen te maken.
Volledig scherm
Zodra de gemeentewerkers de bladblazers even alleen lieten, sloegen de dieven toe. De personen op deze foto hebben niets met de diefstallen te maken. © AD

Cel geëist voor handeltje in duur tuingereedschap

Het Openbaar Ministerie eist celstraffen tot 32 maanden tegen twee Delftenaren en een Hagenaar die een lucratief handeltje in gestolen tuingereedschap opgezet zouden hebben. De dure blazers, heggenscharen, en maaiers werden overal in Nederland gestolen, en verdwenen naar een Duitse afnemer.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Delft

 1. Tientallen boetes en arrestaties bij avondklokprotest in Rotterdam
  Play

  Tientallen boetes en arresta­ties bij avondklok­pro­test in Rotterdam

 2. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona