Coffeeshops aan Peperstraat en Breestraat vol gaten

VideoDe bewoners van de Peperstraat in Delft werden vanochtend wederom opgeschrikt door luide knallen. Weer is coffeeshop The Future de dupe geweest van een aanslag, maar deze keer is ook coffeeshop The Game, om de hoek in de Breestraat, doelwit geweest. Daar is mogelijk een explosief gebruikt. De zaken zouden worden afgeperst door Rotterdamse motorbendes. 

De gelegenheden aan de Breestraat en de Peperstraat zijn onder vuur genomen omdat ze worden afgeperst door Rotterdamse motorbendes. Dat vertellen omstanders.

Eerder kwam al in het nieuws dat die bendes voet aan de grond probeerden te krijgen in de stad. Minimaal drie Delftse horecabedrijven kregen vorige maand te maken met een invasie van de motorrijders. Gevreesd wordt dat zij een nieuwe uitvalsbasis zoeken na problemen in de Rotterdamse regio. Motorclubs raakten de afgelopen tijd na geweldsincidenten en de vondst van wapens en drugs hun uitvalsbasis in Rotterdam en Vlaardingen kwijt.

Weer geschoten op coffeeshops in Delft .
Volledig scherm
Weer geschoten op coffeeshops in Delft . © District8

Schoten

Coffeeshops in Breestraat en Peperstraat in Delft onder vuur genomen.
Volledig scherm
Coffeeshops in Breestraat en Peperstraat in Delft onder vuur genomen. © AD

Rond kwart over vijf vanochtend kwamen agenten af op een melding van luide knallen in de Peperstraat. Die kwamen met veel eenheden ter plaatse en troffen inslagen aan in ruiten van The Future en Kobi's Grill. Ook in een appartement naast de coffeeshop zijn tientallen gaten te zien.

Om de hoek in de Breestraat werd ook huisgehouden. In de gevel van coffeeshop The Game troffen agenten een groot gat aan. De politie doet onderzoek of daar wellicht een explosief is gebruikt. Coffeeshops The Future en The Game zijn van dezelfde eigenaar. Een bewoner van de Breestraat hoorde luide knallen vannacht. ,,Maar ik ben er verder niet op aangeslagen. Het leek alsof een gasfles ontplofte of dat er iets met een auto aan de hand was.'' 

Volgens een politiewoordvoerder zijn er geen gewonden gevallen. 

De politie heeft de Breestraat en de Peperstraat afgezet voor onderzoek.  Winkeliers  balen daarvan. Eigenaar van Les Copains Eric Ketel weet niet of hij vandaag nog open kan. ,,Ik twijfel of ik inkopen moet gaan doen'', zegt hij.

Vorige week

Vorige week, op 8 mei, werd coffeeshop The Future beschoten.  Medewerker Sian uitte toen zijn verbazing daarover.  ,,De coffeeshop is een gezellige plek waar veel vaste klanten komen en uiteraard ook veel toeristen. Ik heb hier niets gemerkt van spanningen. De sfeer is vriendelijk en goed. Dat geldt ook voor de andere bedrijven hier'', zei hij. Op last van de burgemeester moest de coffeeshop sluiten tot nader order.

Coffeeshops in Breestraat en Peperstraat in Delft onder vuur genomen.
Volledig scherm
Coffeeshops in Breestraat en Peperstraat in Delft onder vuur genomen. © AD
Volledig scherm
© ANP

In samenwerking met indebuurt Delft