Volledig scherm
Ook café de Klomp is van de partij tijdens Knapsack. © Fred Leeflang

‘Compleet gevoel van reizen’ door Delft met allerlei culturen op nieuw festival

Over iets minder dan twee maanden vindt de eerste editie plaats van de Delftse 'festivalreis' Knapsack. Zo'n twintig Delftse locaties, organisaties en horecazaken hebben zich tot nu toe aangemeld als reisbestemming voor het festival op 8, 9 en 10 november. Mede-organisator Hans Dunlop is blij met de animo. 'Het is mooi om te zien dat Delftse ondernemers en organisaties zo enthousiast zijn. Iedereen krijgt reiskriebels en zin in koffers vol cultuur.'

Het is de bedoeling om op dertig locaties feest te vieren. De organisatie wil bezoekers uitdagen om niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk een andere route te kiezen. Want tijdens Knapsack trekt de bezoeker van bestemming naar bestemming en ontdekt zo nieuwe smaken, talenten, stijlen en interesses.

Een van de deelnemende café's is Eet- en proeflokaal De Kurk. Ze doen mee om de festivalreizigers 'gezelligheid, lekker eten en sfeer te laten proeven.' Volgens Marieke ter Laak-Thoen van Brasserie Huszár kunnen we tijdens de koude novembermaand extra gezelligheid, muziek en lekkers gebruiken.

Reizen

De organisatoren Tim, Fennie, Hans, Ferry en Daan willen met het festival het complete gevoel van reizen teweegbrengen door nieuwe vrienden te maken, verschillende culturen te beleven en een grenzeloze vrijheid te ervaren.

Andere locaties die tot nu toe meedoen zijn: Steck, Rietveld Theater, Hanno, De Klomp, Hampshire Hotel Delft Centre, Het Brouwhuis en Huszár. De eerste acts van het festival worden volgende week online bekendgemaakt. Zie voor meer informatie en het programma op de Facebook-pagina Knapsack Festival.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft