Volledig scherm
Theatermaker Jo Creemers. © privé

Cultuurlab brengt kindermusical van Jo Creemers

Die @#X%&-lui van hiernaast heet de eerste musical van Jo Creemers. Bijzonder: de acteurs zijn kinderen in de basisschoolleeftijd.

De musical gaat over twee buurfamilies waarvan de kinderen om de haverklap ruzie krijgen. Een andere buurvrouw besluit op een dag haar muzikaliteit in te zetten tegen deze kinderoorlogen. Die @#X%&-lui van hiernaast, zondag 26 november te zien bij Cultuurlab Delft, gaat uiteindelijk over pesten en het weer bijleggen.

Er wordt in gespeeld door vier kinderen van de Cornelis Musiusschool en een leerling van de Freinetschool. Deze kinderen deden al eerder mee aan een theaterproject van Jo Creemers. ,,Deze musical is voor hen dus eigenlijk een verdiepende workshop. Deze kinderen willen bijna allemaal verder met theater. Het zijn echte enthousiastelingen.''

'Theater minded'

Het is de eerste samenwerking van het Cultuurlab met Jo Creemers. De 68-jarige Delftenaar verruilde onlangs zijn theateractiviteiten van Vlaardingen naar Delft, met het idee dat Delftenaren veel meer 'theater minded' zijn. En de samenwerking smaakt hem naar meer. Zo komt hij komend voorjaar met workshops 'scratchtheater', waarin hij in korte tijd mensen zonder acteerervaring een productie laat maken.

Het Cultuurlab biedt sinds december vorig jaar activiteiten en evenementen aan op het gebied van muziek, sport, dans en muziek.

Die @#X%&-lui van hiernaast wordt op 26 november twee keer gespeeld aan de Brabantse Turfmarkt nummer 9: om 15.00 uur en om 17.00 uur. Reserveren kan via e-mail: j.creemers@gmail.com. De toegang is gratis.

In samenwerking met indebuurt Delft