Burgemeester Van Bijsterveldt en raadsgriffier Raymond Jeene in een lege raadszaal van Delft. Digitaal vergaderen is voorlopig het devies.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Van Bijsterveldt en raadsgriffier Raymond Jeene in een lege raadszaal van Delft. Digitaal vergaderen is voorlopig het devies. © Herman Zonderland

Dat Onafhankelijk Delft de vergaderingen voorlopig niet wil bijwonen ‘is een beetje jammer’

Een beetje jammer. Zo typeert Christine Bel de aankondiging dat Onafhankelijk Delft de raads- en commissievergaderingen voorlopig niet wil bijwonen. De plaatsvervangend raadsvoorzitter (D66) noemt stadsbrede eenheid nu belangrijker dan politieke profilering.

Bel vindt de kritiek van Martin Stoelinga en Jan Peter de Wit (een gebrekkige communicatie vanuit het college over lopende en coronazaken) onterecht. ,,Er wordt juist alles aan gedaan om die communicatie optimaal te laten zijn. Naar de raad en naar de burgers van Delft. Natuurlijk zijn we niet gewend om vrij plotseling via digitale kanalen te moeten werken. Maar zaken die moeten gebeuren, die krijgen gewoon de aandacht die ze verdienen. Inclusief het recht van de burgers om in te spreken.”

In samenwerking met indebuurt Delft