Guy Verbeek
Volledig scherm
Guy Verbeek © Privéfoto

De Burgemeesters helpt lokale ondernemers met ‘Delftse Boodschappendoosch’

Creatief Conceptbureau De Burgemeesters zag door de verscherpte coronamaatregelen hun gevulde evenementenagenda binnen een uur geannuleerd worden. Om hun tijd nuttig te besteden, verkopen ze nu pakketten met lokale producten om Delftse ondernemers te steunen. ,,We willen iets betekenen voor de stad en de ondernemers.”

Het was eigenlijk een idee uit 2014. Het bureau constateerde dat lokale ondernemers niets meekregen van de succesvolle kerstpakkettenhandel. Daarom maakten ze een kerstpakket met houdbare Delftse producten, de doosch. ,,En dat liep supergoed, maar het probleem was dat we in december alleen nog maar in een loods pakketten stonden in te pakken”, zegt Guy Verbeek, een van de eigenaren van De Burgemeesters. 

Het idee verdween in de ijskast zodat ze weer aan de slag konden met evenementen, maar toen kwam de coronacrisis. ,,We zien dat ondernemers met een voorraad zitten en brengen daarom de doosch weer terug. Maar wel ietsje anders.” De Burgemeesters gaat langs bij ondernemers en vraagt wat ze nog op voorraad hebben. Hier maken ze elke week een nieuw verspakket van. Een kerstpakket kan ook alvast besteld worden, maar wordt in december geleverd.  Ondernemers krijgen het geld voor hun producten wel meteen, zodat ze deze periode door kunnen komen. 

Afwisselen

Met Pasen in aantocht hebben ze de normale basispakketten omgevormd tot een paasontbijt-, paasborrel- en paasdinerdoosch. ,,Dan heb je voor vier personen alles in huis. Voor het ontbijt heb je bijvoorbeeld melk, boter, jam en broodjes en met het diner asperges, krieltjes, sausjes en stokbrood. Het is belangrijk dat je een basis hebt waar je echt iets mee kunt maken”, zegt Verbeek. 

De Delftse ondernemers wisselen elke week af, zo heb je de ene week brood van Holtkamp, vervolgens van De Diamanten Ring en daarna van Bakker Jaap. ,,Ze zijn allemaal erg dankbaar, alle kleine beetjes helpen.” De Burgemeesters blijft het project doorzetten tot de coronacrisis voorbij is.

In samenwerking met indebuurt Delft