Volledig scherm
Thijs Smeenk © Rodney Kersten

Debat over diversiteit in voetbalwereld

De gemeente Midden-Delfland houdt, samen met de John Blankenstein Foundation, op maandag 14 oktober een debat over diversiteit in de sport. Sportjournalist Thijs Smeenk leidt het debat, waarin de gemeente met gastspreker Michael van Praag (KNVB-voorzitter) in gesprek gaat over veilig (kunnen) sporten. 

Smeenk ontdekte op zijn dertiende dat hij op jongens valt, waarna hij doelwit werd van grappen en scheldpartijen. Op z’n dertigste keerde hij terug op het veld. Van Praag praat over de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. ‘Wij proberen om vanuit de voetbalvereniging bewustzijn te creëren dat homofobie iets verderfelijks is’, zo zei hij in een eerder interview. 

Het doel van de avond is gevoelige thema’s onder de aandacht te brengen. De avond wordt geopend door wethouder Wendy Renzen (sport en accommodaties). Iedereen die (in)direct betrokken is bij sport, welzijn en onderwijs in de gemeente Midden-Delfland is welkom. Het debat duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats bij voetbalvereniging SV Den Hoorn, Zuidhoornseweg 4. 

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Delft of Westland!

  1. ‘Compleet gevoel van reizen’ door Delft met allerlei culturen op nieuw festival

    ‘Compleet gevoel van reizen’ door Delft met allerlei culturen op nieuw festival

    Over iets minder dan twee maanden vindt de eerste editie plaats van de Delftse 'festivalreis' Knapsack. Zo'n twintig Delftse locaties, organisaties en horecazaken hebben zich tot nu toe aangemeld als reisbestemming voor het festival op 8, 9 en 10 november. Mede-organisator Hans Dunlop is blij met de animo. 'Het is mooi om te zien dat Delftse ondernemers en organisaties zo enthousiast zijn. Iedereen krijgt reiskriebels en zin in koffers vol cultuur.'

In samenwerking met indebuurt Delft