anp
Volledig scherm
© anp

Debat TU over wapens en luchtvaarttechniek

Het Studium Generale van de TU Delft houdt vandaag een paneldiscussie over de ethische aspecten bij luchtvaart- en ruimtevaarttechniek en de wapenindustrie.

 1. Het PEC Zwolle-scenario dreigt voor eersteklasser Die Haghe: ‘We willen wel, maar we kunnen niet meer’
  PREMIUM

  Het PEC Zwol­le-scenario dreigt voor eersteklas­ser Die Haghe: ‘We willen wel, maar we kunnen niet meer’

  Voor eersteklasser Die Haghe wordt het een helse klus om de nacompetitie om degradatie nog te ontlopen. De Hagenaars staan met nog drie wedstrijden te spelen dertiende op vier punten achterstand van de ‘veilige’ elfde plek. En trainer Wim de Jong vreest zelfs nog voor het PEC Zwolle-scenario, waarbij Die Haghe nog kan afzakken naar de ‘fatale’ veertiende plek met directe degradatie als gevolg. ,,Ik mis simpelweg te veel spelers.”
 2. ‘Sambaboys’ doen goede zaken en 21 minuten blessuretijd bij Te Werve: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal Totaal

  Wippolder grijpt koppositie en onaccepta­bel gedrag bij Full Speed: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  Jack’s League Scheveningen-Rijnsburgse Boys 0-2 (0-0) Omdat er voor beide ploegen weinig meer op het spel stond, was het zaterdag op Houtrust een gezapige pot. Vreemd was dat volgens Scheveningen-trainer John Blok, die deze week de belangrijke Lex Immers zijn contract met een jaar zag verlengen, gezien de staat van het veld niet. ,,Voordat het veld in de zomer wordt aangepakt, is deze week de laatste onderhoudsbeurt geweest. Ik geloof dat ze er weer driehonderd kilo kurk in hebben gegooid, wat het veld allesbehalve beter maakte”, vond Blok. Scheveningen-doelman Sven van der Maaten ging bij de 2-0 stevig in de fout.

In samenwerking met indebuurt Delft