Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Kirsten (links) en compagnon George Walther bij de Delft City Shuttle © Fred Leeflang

Delft City Shuttle laaiend over tweede elektrische pendeldienst: ‘Dit is oneerlijke concurrentie’

Een tweede elektrische pendeldienst die tussen het Hampshire hotel aan de Koepoortplaats en het kunstwerk Het Blauwe Hart bij de Markt toeristen gaat vervoeren, heeft de woede gewekt van Martijn Kirsten, oprichter van Delft City Shuttle. ,,Wij rijden al vijf jaar met succes op precies dezelfde route. Dit is oneerlijke concurrentie.”

Bekende Delftenaar Toon Paap, eigenaar van een stalhouderij en de Delftse Paardentram, verwacht snel toestemming van de gemeente om bij wijze van proef vier maanden lang toeristen te vervoeren vanaf de plek waar wekelijks tientallen bussen stoppen om bezoekers aan Delft te laten uitstappen.

 1. Delftenaar (21) krijgt drie jaar cel: Vader ziet op televisie hoe zoon supermarkt overvalt, maar neemt hem in bescherming
  PREMIUM

  Delftenaar (21) krijgt drie jaar cel: Vader ziet op televisie hoe zoon supermarkt overvalt, maar neemt hem in bescher­ming

  De dader werd zelfs door zijn vader herkend op beelden van bewakingscamera’s, die op televisie werden vertoond, maar hij ontkende. Zijn vader geloofde hem, de Haagse rechtbank niet. Vanmiddag werd de 21-jarige Delftenaar Mikey de V. veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor gewelddadige overvallen op een tankstation en een supermarkt aan de Vrijheidslaan in de Delftse wijk Buitenhof.
 2. Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’
  Play

  Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’

  Deuren forceren gaat nu nog met een politiesleutel, beter bekend als de ‘boem’. Met veel geweld wordt de deur kapot geramd om zo snel mogelijk binnen te komen bij een noodsituatie. Het gedwongen kapot moeten maken van deuren kost onder meer woningcorporatie Staedion veel geld. ,,Een deur vervangen kost ongeveer 1500 euro.’’ Om de kosten terug te dringen heeft de politie vandaag oefendeuren gekregen. Hierop oefenen ze inbraaktechnieken om de deuren zo min mogelijk te beschadigen, maar toch snel binnen te kunnen komen.

In samenwerking met indebuurt Delft