Volledig scherm
Roel Funcken, directeur van het Delft Fringe Festival. © Herman Baas

Delft Fringe Festival zoekt nieuwe generatie talent: ‘Elk jaar neemt het aantal inschrijvingen toe’

De organisatie van het Delft Fringe Festival zoekt een nieuwe generatie opkomende podiumkunstenaars. Delft staat tussen 28 mei en 7 juni 2020 elf dagen lang in het teken van aanstormend talent.

Ambitieuze dansers, muzikanten en theatermakers worden uitgedaagd zich aan te melden. Dat kan tot en met 31 december via delftfringefestival.nl.

Quote

Elk jaar neemt het aantal inschrij­vin­gen van ambitieus talent toe

Funcken

Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste en grootste theaterfestivals voor jonge makers. Fringe betekent rafelrand en voor deze tiende editie is het festival weer op zoek naar theatermakers die zich aan de randen van de professionele podiumkunsten bevinden. ,,Elk jaar neemt het aantal inschrijvingen van ambitieus talent toe”, vertelt festivaldirecteur Roel Funcken. ,,Delft Fringe Festival wil jonge makers, van dansers tot circusartiesten en van operazangeressen tot cabaretiers, een podium bieden, dicht op de huid van het publiek.”

Prikkelend concept

Bij de programmering wordt gelet op zaken als eigenheid, zeggingskracht en een prikkelend concept. Alle genres die onder de podiumkunsten vallen komen in aanmerking om geprogrammeerd te worden.

Volgens de organisatie is Delft Fringe de ideale theatermarathon voor de zomer. Met ruim 14.000 bezoekers in 2019 is het festival een begrip geworden.

Quote

In de afgelopen jaren zijn we een spring­plank geweest voor uiteenlo­pend talent

Funcken

Roel Funcken: ,,In de afgelopen jaren zijn we een springplank geweest voor uiteenlopend talent. Dan moet je denken aan mensen als de Gestampte Meisjes, Sanne Vleugels, HUN, Jasper Smit, Merel Franx, Chronos, Kirsten van Teijn, Lisa Ostermann, Dion en Matroesjka. Daar zijn we best een beetje trots op, ja.”

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox?Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft