Frederik Willem van Vloten was lid van de NSB, en verving op last van de Duitsers burgemeester Gerard van Baren in 1941. In 1943 werd hij door partijgenoot Anthonie van Leijenhorst opgevolgd.
Volledig scherm
PREMIUM
Frederik Willem van Vloten was lid van de NSB, en verving op last van de Duitsers burgemeester Gerard van Baren in 1941. In 1943 werd hij door partijgenoot Anthonie van Leijenhorst opgevolgd. © AD

Delft houdt ‘zwarte bladzijden’ uit geschiedenis geheim: ‘Wangedrag van ambtenaren weggepoetst’

Burgemeester Gerardus van Baren werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1941 door de Duitsers met ‘vervroegd pensioen’ gestuurd: tot één dag na de Bevrijding moest hij plaats maken voor twee NSB’ers. Maar in de eregalerij van burgemeesters in het Delftse stadhuis wordt met geen woord gerept over zijn gedwongen pauze. ,,Delft probeert de zwarte bladzijden weg te poetsen.” 

 1. Sem Steijn flikt het gelijk bij FC Twente: ‘Mooi als je met Van de Beek wordt vergeleken’
  PREMIUM

  Sem Steijn flikt het gelijk bij FC Twente: ‘Mooi als je met Van de Beek wordt vergeleken’

  Toen Sem Steijn (20) deze zomer ADO Den Haag voor FC Twente inruilde had hij nooit durven dromen dat hij in de eerste speelronde van de eredivisie direct de matchwinnaar bij zijn nieuwe club zou zijn. Sinds zijn eerste doelpunt in de eredivisie in 2019 namens VVV Venlo heeft Steijn als mens en voetballer grote stappen gemaakt. ,,Dat ik nu met Klaassen en Van de Beek word vergeleken, is hartstikke mooi.”
 2. Bij eersteklasser DHC bleef na vorig seizoen één selectiespeler over: ‘Dit wordt een hele klus’
  PREMIUM

  Bij eersteklas­ser DHC bleef na vorig seizoen één selectie­spe­ler over: ‘Dit wordt een hele klus’

  Voor eersteklasser DHC is de oefenperiode begonnen, maar trouwe supporters van het eerste elftal zullen wel even moeten wennen. Hoe gaan de Delftenaren, waar na de uitloop in de zomer slechts één selectiespeler bleef, degradatie uit de eerste klasse ontlopen? Het lijkt op voorhand een onmogelijke opgave. ,,We moeten kunde en karakter proberen te koppelen en vooral begrip voor elkaar hebben.”

In samenwerking met indebuurt Delft