Volledig scherm
PREMIUM
Haak-brei-wonder Annemarie Benthem haakt en breidt vogelnestjes om de vogelopvang financieel te steunen. © Fred Leeflang

Delft is op zoek naar hakers die babyvogels de winter door helpen

De (baby)vogels van de Wildopvang in Delft hebben het koud. Daarom vraagt de opvang gehaakte en gebreide nestjes om de winter door te komen. Reden voor Monique de Vreede (57) van Atelier Kleurrijk Vilt, en Annemarie Benthem (44), blogger en auteur van haakboeken, om de haaknaalden op te pakken en workshops te organiseren. ,,Belangrijk is het om dicht op elkaar te haken, zodat de vogeltjes er niet in verstrikt raken.”

Het atelier aan de Rochussenstraat doet de naam eer aan. De winkel is bijna tot de nok gevuld met katoen, vilt en wol in alle denkbare kleuren. ,,Wat ik met wol heb?” herhaalt eigenaresse Monique de Vreede de vraag. ,,Het is mijn leven!”

Achterin de winkel staat een houten eettafel verscholen. Daar gaan de twee wolliefhebsters twee workshops ‘vogelnestjes haken voor de Wildopvang’ geven. ,,De opvang had een oproep op hun Facebookpagina geplaatst”, legt Annemarie Benthem uit. ,,Ik heb toen direct een mailtje gestuurd dat ik graag iets voor hen wilde betekenen, omdat ik het belangrijk vind dat deze organisatie blijft bestaan. Als ik daar, in combinatie met wat ik zelf doe, een bijdrage in kan leveren, is dat natuurlijk super leuk. Daar reageerde de Wildopvang zo enthousiast op dat het ons een goed idee leek om een workshop te organiseren.”

In samenwerking met indebuurt Delft