Gezicht op Delft met een fantasieloggia van Daniël Vosmaer, een van de pronkstukken uit de collectie van Museum Prinsenhof Delft. Vosmaer was een Delftse tijdgenoot van Vermeer.
Volledig scherm
Gezicht op Delft met een fantasieloggia van Daniël Vosmaer, een van de pronkstukken uit de collectie van Museum Prinsenhof Delft. Vosmaer was een Delftse tijdgenoot van Vermeer. © Museum Prinsenhof Delft

Delft lift mee op grootste tentoonstelling ooit rond Johannes Vermeer in het Rijksmuseum

Museum Prinsenhof Delft houdt in 2023 een ambitieuze tentoonstelling over Johannes Vermeer. Topstukken van Delftse schilders, Delfts aardewerk, Delftse tapijten, archivalia en egodocumenten moeten de bezoeker een beeld geven van het 17de-eeuwse stadsklimaat waarin de schilder leefde. 

  1. Hoe de zwoegende Haagse bakker Anton met zijn croissants multimiljonair werd
    PREMIUM
    Van wieg tot graf

    Hoe de zwoegende Haagse bakker Anton met zijn croissants multimiljo­nair werd

    Anton Hessing was de oudste in een vermaarde banketbakkersfamilie. Hij groeide, met twee broers en vier zussen, op in de bakkerij aan de Koningin Wilhelminalaan in Voorburg. Op zijn 14de ging hij van school om in de praktijk door zijn vader tot banketbakker te worden opgeleid. Deze keer in de rubriek Van Wieg Tot Graf het levensverhaal van: Anton Hessing (27 november 1936 – 15 december 2021).

In samenwerking met indebuurt Delft