Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie © ANP

‘Delft veel te hard voor mensen met handicap, parkeerkaarten zijn onbetaalbaar’

Parkeerkaarten voor gehandicapten zijn onbetaalbaar voor Delftenaren in de bijstand. Die noodkreet slaakt de plaatselijke D66-fractie.  Diverse gehandicapten parkeren nu noodgedwongen zonder vergunning,  waardoor zij hoge bekeuringen riskeren.

De gehandicaptenparkeerkaart is bestemd voor mensen die immobiel zijn en op eigen kracht niet verder dan honderd meter kunnen lopen.  De kaart gaat vijf jaar mee en is in heel Nederland geldig. De kaart kost in Delft 222,70 euro. Het geld is vooral bedoeld om de kosten van de keuringsarts te dekken. De kaart is na toekenning in heel Nederland vijf jaar geldig op parkeerplekken voor gehandicapten. 

Het Delftse D66-raadslid Vincent van Roon spreekt van ‘schrijnende situaties‘.  ,,Het beeld is verontrustend’’, zegt de volksvertegenwoordiger, die schriftelijke vragen heeft gesteld. ,,Ik sprak een alleenstaande ouder die zwaar gehandicapt is. Zij zit in de bijstand en heeft de grootste moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Ze heeft simpelweg het geld niet om de gehandicaptenparkeerkaart aan te vragen.‘’

In samenwerking met indebuurt Delft