Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Foto: Thierry Schut

Delft zet zich op de meest veelzijdige manier in voor de natuur

Vergeleken met andere Zuid-Hollandse gemeenten zet Delft zich op de meest veelzijdige manier in voor de natuur. Dat blijkt uit onderzoek van de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH). 

De federatie bevroeg via een enquête alle 52 Zuid-Hollandse gemeenten over hun inzet voor bescherming en versterking van natuur, waaraan er 38 meededen. Hieruit blijkt dat de grotere, meer stedelijke gemeenten zich over het algemeen actiever inzetten voor natuur dan de kleinere, meer landelijke gemeenten.

Waarom Delft eruit springt kan de NMZH niet helemaal verklaren, al blijken gemeenten die een (stads)ecoloog in dienst hebben – zoals Delft - meer oog te hebben voor natuur.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. ‘Compleet gevoel van reizen’ door Delft met allerlei culturen op nieuw festival

    ‘Compleet gevoel van reizen’ door Delft met allerlei culturen op nieuw festival

    Over iets minder dan twee maanden vindt de eerste editie plaats van de Delftse 'festivalreis' Knapsack. Zo'n twintig Delftse locaties, organisaties en horecazaken hebben zich tot nu toe aangemeld als reisbestemming voor het festival op 8, 9 en 10 november. Mede-organisator Hans Dunlop is blij met de animo. 'Het is mooi om te zien dat Delftse ondernemers en organisaties zo enthousiast zijn. Iedereen krijgt reiskriebels en zin in koffers vol cultuur.'

In samenwerking met indebuurt Delft