Delftenaar (46) getaserd bij aanhouding na wilde achtervolging over A13

VIDEO & UPDATEEen 46-jarige Delftenaar is afgelopen nacht getaserd bij zijn aanhouding. De man werd bij een wilde politieachtervolging over de A13 klemgereden en verzette zich bij de aanhouding. De politie besloot de man te taseren en een politehond op hem af te sturen. 

De achtervolging werd vanaf de G.K. van Hogendorpweg in Rotterdam ingezet toen een agent zag dat de man een vrouw lastig viel. Op het moment dat hij hem daarop wilde aanspreken, sloeg de man op de vlucht. ,,Met snelheden van 190 km per uur probeerde de man aan de politie te ontkomen”, meldt de politie.

De verkeerspolitie en de hondenbrigade kwamen vannacht agenten te hulp bij de achtervolging op de A13. Op de Oostpoortweg in Delft, vlak na de afrit van de A13 naar de Ikea, kwam de achtervolging ten einde toen een wagen van de hondenbrigade tegen de voorkant van de vluchtauto reed. Politiewagens sloten vervolgens het voertuig in. ‘Doordat de verdachte zich hevig verzette tijdens zijn aanhouding is hij getaserd en is de politiehond ingezet.’ Daarna kon de man worden ingerekend. 

Aangifte

Niemand is bij de achtervolging gewond geraakt. Wel liepen de voertuigen schade op. De auto van de verdachte en de beschadigde wagen van de hondenbrigade zijn weggesleept.

De politie is nog op zoek naar de vrouw die mogelijk werd lastig gevallen afgelopen nacht. ,,We komen graag met haar in contact omdat zij in dat geval aangifte kan doen.”

Volledig scherm
De achtervolging kwam vlakbij Ikea Delft ten einde toen de vluchtwagen tegen een auto van de hondenbrigade opreed. © Regio15

In samenwerking met indebuurt Delft